KADIRALAK YAYLASI DOĞA SEVERLERİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

Trabzon'un büyüleyici doğa harikası Kadıralak Yaylası, nefes kesen manzaraları, muhteşem doğası ve eşsiz güzellikteki dereleri, fauna ve florasıyla dağcıların adresi olmaya devam ediyor.

Yaşam Yayın: 18 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 18.03.2024 20:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
649 okunma
Google News

Trabzon'un büyüleyici doğa harikası Kadıralak Yaylası, nefes kesen manzaraları, muhteşem doğası ve eşsiz güzellikteki dereleri, fauna ve florasıyla dağcıların adresi olmaya devam ediyor. Sonbahar aylarında renk cümbüşüne bürünen yayla, son dönemde dağcıların bir hayli ilgisini çekmeye başladı.

Bahar aylarında mavi yıldız çiçeklerinin süslediği bu cennet köşesinde Trabzon Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü’den 20 doğa sever 10.4 kilometrelik heyecan verici bir parkurda unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Kadıralak Yaylası, sadece bir yürüyüş parkuru olmanın ötesinde, doğayla iç içe olmak ve ruhunuzu yenilemek için eşsiz bir fırsat sunarken bu büyülü atmosferi yaşamak ve unutulmaz anılar biriktirmek için siz de Kadıralak Yaylası'nı keşfedebilirsiniz.

Öte yandan yeşilin her tonunu barındıran yaylaları, gürül gürül akan şelaleleri, tertemiz havası ve tarihi dokusuyla her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Tonya’da 2023 yılında konaklayan yerli ve yabancı turist sayısı belli oldu.

Tonya'daki turizm tesislerine 2 bin 700'ü yabancı, 3 bin 606'sı yerli olmak üzere toplam 6 bin 306 turist geldi. Yabanci turistler 6 bin 169 kez, yerli turistler ise 7 bin 839 kez geceledi. Toplam geceleme sayısı 14 bin 8'e ulaştı. Ortalama kalış süresi yabancı turistler için 2,28 gece, yerli turistler için 2,17 gece olurken, toplam ortalama kalış süresi 2,22 oldu. Tesislerin doluluk orani yabanci turistler için % 11,40 yerli turistler için %14,48 oldu. Tesislerin toplam doluluk oranı ise %25,88 olarak rakamlara yansıdı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.