Cumhurbaşkanı Erdoğan Kilis'te... Hiçbir vatandaşımız sahipsiz kalmayacak

Gündem Yayın: 09 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.02.2023 18:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
244 okunma
Google News

Deprem bölgesindeki ziyaret ve incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis'te son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

KİLİS (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'te deprem bölgesinde incelemelerde bulunmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Bu coğrafyanın tarihte gördüğü en büyük deprem felaketi ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün depremin merkezi Kahramanmaraş ile en çok etkilenen bir diğer şehrimiz Hatay'daydım. Buraları gezdim. Bölge genelinde depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 546'ya ulaştı. Yaralılarımızın sayısı 66 bin 132. Yine bölge genelinde yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Kilis'te ise 178 bina yıkılmış. 173 vatandaşımız vefat etmiş, 690 vatadaşımız ise yaralanmıştır" dedi.

Hiçbir vatandaşı sahipsiz bırakmayacaklarının altını çizen Erdoğan, "Şu an itibarıyla depremzede vatandaşlarımıza 10'ar bin lira destek vereceğiz. Konutları yıkılanlar ile ilgili olarak da TOKİ vasıtası ile Çevre Şehircilik Bakanımız koordinasyonunda bir yıl içerisinde bu konutların inşasını da bundan önce olduğu gibi gerçekleştireceğiz" vurgusunu Kilis'te de yaptı.

 

https://youtu.be/hOtKSXY55dM

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.