Kaymakam İkis’ten 12 Mart mesajı

Tonya Kaymakamı Muhammet ikis, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gündem Yayın: 12 Mart 2023 - Pazar - Güncelleme: 12.03.2023 11:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
417 okunma
Google News

Tonya Kaymakamı Muhammet ikis, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı. 

 

İkis mesajında, “Türk Milleti'nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. İstiklal Marşı'nın, Türk Ulusu'nun, yurt ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğümüzün simgesidir. Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. İstiklal Marşı'nın yazarı büyük şair Mehmet Akif Ersoy milli marşımızı yazdıktan sonra ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın.’ diyerek bizlere sorumluluğumuzu göstermiş, milli birlik ve beraberliğimizi, bağımsızlığımızı ve vatan sevgisini milletimizin vicdanında seslendirmiştir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 102'nci yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bağımsızlık yolunda hayatlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.