Cora, Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı

Şehit Ali Cora’nın oğlu Ömer Faruk Cora, Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili aday adaylığı için MHP Genel Merkezi'nde başvurusunu yaptı

Siyaset Yayın: 20 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 20.03.2023 12:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
334 okunma
Google News

1996 yılında Hakkari’de Şehit olan Ali Cora’nın oğlu, Ülkü Ocaklarından yetişmiş olan Metalurji ve Malzeme Mühendisi Ömer Faruk Cora, 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Aday Adaylığı için başvuruda bulundu. Karayolları Bölge Müdürlüğüne istifasını sunan Cora, başvurusunu gerçekleştirerek “Büyük ve müebbet Türkiye’yi inşa etmek için gerekirse hiç uyumayacağız.” mesajı verdi.

Cora, “Saygıdeğer büyüklerim, kıymetli kardeşlerim; kişiliğimi, kimliğimi, duruşumu borçlu olduğum hayatımın her anında mensubu olmaktan onur duyduğum Ülkücü Hareketin yılmaz kalesi Milliyetçi Hareket Partisinden 28. Dönem Aday Adaylığı Başvurumu yapmış bulunmaktayım. Başvuru sonrası büyüğümüz, atamız, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyin elini öperek hayır dualarını aldım. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Lider Ülke Türkiye vizyonuyla Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikteliği ile kurulan Cumhur İttifakı’nı Trabzon’da muzaffer eylemek için çalışacağız. Büyük ve müebbet Türkiye’yi inşa etmek için gerekirse hiç uyumayacağız. Ankara’dan herkese selamlar.” şeklinde konuştu.

Ömer Faruk Cora kimdir?

Aslen Tonya Karşular Mahallesi’nden olan Ömer Faruk Cora, 13.09.1993 tarihinde Amasya ilinin Merzifon ilçesinde doğdu. Bedia ve Ali CORA çiftinin tek oğludur. Babası Ali Cora 14.07.1996 yılında Hakkari’de şehit olan Cora, İlkokulu Tonya Şehit Cemil Küçük İlköğretim Okulu, Ortaokulu Trabzon Prof. İhsan Koz İlköğretim Okulu, Liseyi Trabzon Yunus Emre Lisesi, Üniversiteyi ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde okudu.

2015 yılında Samsun Yeşilyurt Demir Çelik Fabrikasında stajer olarak çalıştı. Ardından 2016 yılında Samsun Savunma Sanayi Canik 55 Fabrikasında yine stajer olarak çalışmaya devam etti. Eğitim hayatı tamamlandıktan sonra 2018 yılında 3713 Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Başmühendisliği’ne atandı ve aday adaylığı başvurusu için istifasını sundu.

Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Cora, 2014-2018 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Derneği’nde Yönetimde, 2018-2019 yılları arasında Trabzon Ülkü Ocakları yönetiminde son olarak 2019-2020 yıllarında Trabzon Kavakmeydan Ülkü Ocakları’nda yönetimde yer aldı.

Ömer Faruk Cora, Milletvekili Salih Cora’nın da yeğenidir.

                                                    

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.